Aida (is besproken)

Aida
Aida
Aida
Deze mooie dame heet Aida.
Haar leeftijd is een schatting, want precies weten we het niet, waarschijnlijk is zij geboren in 2016.
Ze is gevangen tijdens een vangactie op een camping.
Haar socialisatie ging in eerste instantie met hele kleine stapjes, maar zodra haar roommate was geplaatst, kwam ze tot bloei. Andere katten zijn niet zo ‘haar ding’.
Aida heeft liever de mens om zich heen. Veel liefde, aandacht en lekkers is wat dit ietwat schuchtere poesje vraagt.
We zoeken voor Aida een plek waar het buiten rustig is. Ze kent alleen het terrein van de camping en niet de drukte van de stad. Liefst een afgesloten tuin of balkon.
Een kind(eren) ouder dan 10 jaar is een optie.
We zoeken iemand die veel aanwezig is om Aida de aandacht te geven.
Denkt u haar match te zijn?  Neem dan contact op met de stichting.

Laura

Laura
Laura
Laura
Dit is ‘onze’ Laura, een dame van 13 jaar oud. Helaas heeft zij haar vertrouwde gouden mandje achter moeten laten na een onbekende traumatische gebeurtenis tussen haar en de twee overige  katten des huizes. Na deze gebeurtenis kon Laura niet meer door één deur met een van de andere katten, terwijl zij met de kater des huizes nog steeds een goede band had. Met het oog op het andere katje (MET rugzakje) werd besloten dat Laura  na jaren teruggebracht zou worden naar onze stichting van waaruit zij  8 jaar geleden is geplaatst. Niemand weet wat haar plotselinge antipathie tegenover de andere poes heeft doen ontstaan. Bij ons gastgezin heeft Laura een goede band met de andere katten, gaat ze haar eigen gangetje en  is gewend aan de  hond des huizes( kleiner formaat) en regelmatig bezoek van kinderen.  Laura zal wel ruimschoots de tijd moeten krijgen om weer opnieuw te wennen aan een nieuwe  en uiteraard liefdevolle plek.  Sinds ze gewend is bij gastgezin Brecht geeft ze, als ze daar behoefte aan heeft,  kopjes aan je en wil ze lekker kroelen. Laura is niet bij uitstek een echte schootkat.
Wij gunnen Laura een fantastische ‘oudere’ dag. Wie denkt deze haar te willen en kunnen bieden?
Laura verblijft in Beuningen.
Heeft u het geschikte gouden mandje voor haar  ? Neemt u dan contact op met de stichting.

Laatste nieuws

Stichting Het Wijze Weeskitten heeft de komende periode nog  geen mogelijkheid om nieuwe katten op te vangen.

Onze opvangcapaciteit heeft zijn maximum bereikt.

Wegens omstandigheden draait onze stichting voorlopig op halve toeren.

Bij interesse in een of meerdere  adoptiekatten of als u zich aan wilt melden als voeding sponsor voor een van onze

opvangkatten dan kunt u te allen tijde een bericht inspreken op ons antwoordapparaat of een email sturen naar onze stichting.

 

Amber

Amber
Amber

Amber is een klein dametje van ruim anderhalf jaar oud.  Ze komt van het eiland  Samos  in Griekenland. Ze is klein van stuk . Ondanks haar postuur weet ze haar ‘mannetje’ wel te staan. Het is wel een pittig meisje.  Amber heeft tijd nodig om aan haar nieuwe omgeving te wennen. Maar als ze eenmaal gewend is vindt ze het heerlijk om geknuffeld te worden  en bij je te liggen. Ze doet het allemaal op haar eigen tempo.  Ze is een kleine hond gewend, maar zal waarschijnlijk wel kunnen wennen aan grotere honden. Ze kan het ook goed vinden met andere katten, maar, als ze maar genoeg aandacht krijgt.

Heeft u het geschikte gouden mandje voor haar  ? Neemt u dan contact op met de stichting.

Daisy

Daisy
Daisy

 

Daisy

Deze jongedame van naar ongeveer 9 jaar stal het hart van Tjeu op een vakantiepark. Daisy woonde daar, leefde haar leven als zwerfkat, ooit door een instantie gecastreerd wat te zien is aan het afgeknipte oortje. Tjeu besloot haar mee te nemen, hij wilde haar een beter leven geven, zonder hongergevoel, zonder ijzige kou, maar met een warme mand, een volle etensbak en liefde, heel veel liefde en…..een vriendinnetje! Daisy liet het zich welgevallen, ze liet zich oppakken en in een mand zetten, richting Nijmegen. Bij Tjeu thuis wachtte Jolijn hem op, Jolijn ook ooit zwerfkat en een voormalig opvangkatje van onze stichting.

Helaas zijn Daisy en Jolijn geen vriendinnen geworden , integendeel, Daisy heeft Jolijn de deur uitgejaagd! Dat gaat Tjeu toch iets te ver, om de rust weder te laten keren liet Tjeu Daisy tijdelijk logeren in een dierenpension.

Terwijl Tjeu kan knuffelen met Daisy, haar op kan pakken en in een mand meenemen naar de dierenarts voor een check up en Tjeu’s visite haar een erg leuke kat vindt die een kopje komt geven blijkt Daisy’s gedrag in het pension helemaal niet zo relaxed. Tegenover vreemden gedraagt Daisy zich heel anders, afstandelijk en  blazend naar het personeel. Inmiddels is Daisy weer terug naar huis en bivakkeert deze diva grotendeels op de slaapkamer om Jolijn niet opnieuw de stuipen op het lijf te jagen en vervolgens zelfs het huis uit te jagen….                                                      Het had allemaal zo mooi kunnen zijn maar het klikt dus absoluut niet tussen Jolijn en Daisy!

Voor Daisy wensen wij daarom nu een nieuwe super gouden mand, zo’n mand waar ze zich zelf kan en mag zijn, een mand die absoluut niet gedeeld hoeft te worden met een andere kat en een mand waar rust en geduld de boventoon voeren zodat Daisy rustig aan kan wennen aan nieuwe mensen en opnieuw aan een nieuwe situatie. We denken dat Daisy meer een MANNEN kat is, dat ze zich beter thuisvoelt bij mannelijk gezelschap dan bij vrouwelijk gezelschap. We vinden ook dat Daisy weer grotendeels haar vrijheid terug moet krijgen, dus zeg maar een gouden mand met een kattenluik!

  • Ze heeft een (groot?) deel van haar leven haar eigen boontjes moeten doppen, heeft daardoor ook zeker een eigen willetje en is (mogelijk) een katje die je niet gelijk zonder handschoenen aan kunt pakken maar o wee ondertussen hunkert ze naar liefde en aandacht…

Wie  denkt  Daisy die geschikte  veilige warme gouden mand te kunnen bieden? Voor verdere informatie:   024- 3221619  of  [email protected]

Arco en Andy

 
Andy
Arco
Andy en Arco
Arco en Andy
Deze broertjes met hun mooie zwart-witte jasjes zijn in een achtertuin geboren ergens in mei 2017. Arco is de rustige van de twee. Hij komt zijn knuffels halen wanneer het hem uitkomt. Andy daarentegen is de wervelwind en raast spelend door de kamer. Samen stoeien doen ze ook graag. Deze tegenpolen kunnen het zeer goed vinden met elkaar en worden dus samen geplaatst.
Bij interesse kunt u contact opnemen met de stichting.

Kibbo en Kiran

Kibbo en Kiran
Kibbo en Kiran                                                                                                                   

Deze broertjes zijn geboren op 7 mei 2017. Ze zijn aan elkaar gewaagd en dagen elkaar vaak uit. Na een heerlijke stoeipartij vallen ze soms samen in slaap…. We zoeken voor hen een fijne plek, met veel ruimte en klimmogelijkheden, zodat ze hun energie kwijt kunnen.

Heeft u het geschikte gouden mandje voor hen? Neemt u dan contact op met de stichting.

Gino en Ginko

Gino
Gino en Ginko
Ginko
Gino en Ginko
Gino en Ginko
Als hij je eenmaal goed kent is Gino een echte knuffelkont!  Ginko volgt daarin zijn broer, maar Ginko zal er wat langer over doen om de kat  uit de boom gekeken te hebben. De gebroeders koekater zoeken SAMEN naar een gouden mandje. Wat voor veel andere katjes  die wij konden redden  van een leven op straat geldt, geldt ook voor deze prachtig getekende broers: met geduld en aandacht in een rustige omgeving ontpoppen zij zich tot de beste maatjes!
Bij interesse, verdere vragen en/of een kennismaking met de heren zeggen wij: neem contact op met de stichting!