Joey en Dwayn

Joey en Dwayn

Dwayn links en Joey rechts
Joey
Joey
Joey
Dwayn
Dwayn
Dwayn

Joey en Dwayn

Deze 2 stoere bijna 2 jaar oude katten zijn gevonden nabij een Jumbo supermarkt. Daarom noemen we ze ook wel de Jumbootjes. Het zijn stoer uitziende lieve katten. Joey is een knuffelkat eerste klas. Hij ligt elke avond heerlijk op schoot te genieten van alle kroeltjes en aaien waar hij niet genoeg van kan krijgen.  Dwayn komt altijd wel even kijken en gaat er vaak op de vloer bij zitten. Beiden zoeken overdag meestal een fijn plekje om lekker te kunnen chillen. Dwayn is samen met zijn broer al een tijdje in opvang, maar nog steeds is hij op zijn hoede en van mensen weet hij nog niet zo goed wat hij ervan vinden moet. Hij ligt ook graag wat hoger op een krabpaal en ligt daar dan heerlijk te luieren.

Wat voor  de heren vooral belangrijk is dat ze een gouden mandje krijgen waar men geduld met ze heeft, waar ze zichzelf mogen zijn en waar zij in hun eigen tempo kunnen wennen en zich kunnen ontplooien  Een buiten zouden zij zeker waarderen, een afgezette tuin zou ook fijn zijn. Als ze niet naar buiten zouden kunnen dan vinden ze het binnen ook prima. Ze gaan ieder hun eigen gang, zoeken elkaar regelmatig op voor een stoeipartijtje of achtervolgingsactie, zijn erg speels en nieuwsgierig. Omdat vooral Dwayn nog erg de kat uit de boom kijkt is een gezin met kinderen minder geschikt voor ze. Ze zijn gek op eten en daarmee kan je altijd hun aandacht trekken. Denkt u dat deze tijgertjes in hun gestreepte jasjes bij u helemaal op hun plaats zullen zijn, neem dan contact op met het gastgezin in Berg en Dal waar ze verblijven. Dit kan via mail [email protected] of telefonisch 0243446543

Dunja

Dunja

Dunja

Dit mooie zwartwitte poesje van ongeveer één jaar oud kon na verhuizing niet meer terug.
Door omstandigheden ontstonden er stressvolle situaties tussen kat Dunja en de grote hond des huizes.
Hoewel kat en hond in het begin vriendjes waren kregen zij later steeds meer strijd.
Er is gekozen om voor Dunja via onze stichting een gouden mandje te zoeken bij iemand waar ze gelukkiger zal zijn.
In opvang ontdekten we dat Dunja erg veel van menselijke aandacht geniet maar niet zo van de nabije aanwezigheid van  katten.
Zij wil een mens als kameraadje, mogelijk vindt zij één soortgenootje wel gezellig als er voldoende ruimte is voor privacy.
Dunja is een lieve kat die echter wel aangeeft wanneer ze genoeg heeft van een aai en een knuffel.
Ze is volgens ons geen kinderen gewend, is geen buitenkat geweest maar is wel nieuwsgierig naar wat daar buiten allemaal te zien, te horen en te ruiken is. Een afgezet balkon met groen, een  grote ren, een afgesloten tuin o.i.d voor Dunja is vanwege de veiligheid en haar looks  noodzakelijk.

Heeft u Interesse en/ of vragen? Stuur dan svp een email naar de stichting.

Tiny en Lau (zijn besproken)

Tiny en Lau

Tiny en Lau (zijn besproken)

Dit mooie stel van nog geen jaar oud is op zoek naar een gezamenlijke gouden mand. Broer en zus zijn namelijk onafscheidelijk en  gewend om samen te relaxen en te struinen in de tuinen. Daarna melden ze zich weer netjes even bij het ‘vrouwtje’, om gedag te zeggen, een hapje te eten en te kroelen.
Een mandje voor het leven geven, dat was de bedoeling van een buurtbewoner nadat broer en zus reeds als jonge kittens hun heil buiten moesten zoeken, geboren uit een zoveelste onbedoelde zwangerschap van een van de vele buurtkatten…Wegens omstandigheden kunnen ze echter niet meer op het aangeboden plekje blijven wonen.Tiny is een echte kroelkat, houdt van knuffelen en broer Lau is erg lief erg lui  en luistert goed.Beiden kunnen heel goed met kinderen overweg. In hun nieuwe gouden mand moeten zij ook weer de gelegenheid krijgen  om na verloop van tijd veilig naar buiten te kunnen, dus een plek met weinig verkeer, zij wonen nu aan een pleintje met speeltuin waar vrijwel geen verkeer rijdt en waar ook de achtertuinen grenzen aan andere achtertuinen. Tiny en Lau mogen daar nog even verblijven tot ze kunnen verhuizen naar een soortgelijk plekje.
Voor verdere informatie/ interesse stuur svp bij voorkeur een email naar de stichting met daarin graag een beschrijving hoe hun mogelijk nieuwe, blijvend gouden mandje er uit komt te zien. Tiny & Lau vertoeven in Nijmegen. Zij worden geplaatst volgens de regels van de stichting.

Groovy en Grey

Groovy

Groovy

Grey

Grey

Groovy & Grey

Lieve GROOVY & GREY  wachten met smart op hun eigen plekje. Mama Groovy werd hoogzwanger op straat gevonden in april 2016 maar helaas heeft  zich in al die tijd niemand gemeld die haar vreselijk  miste.  Onbegrijpelijk, want het is een ontzettend lieve poes, we schatten haar nu op ongeveer op 3,5 jaar. Ze beviel van vier prachtige zonen. 3 kittens vertrokken naar hun ‘gouden mandjes’ en Grey mocht bij zijn moeder blijven.

Het zijn twee plaatjes om  te zien moeder en zoon en super aanhankelijk. Grey is een stoere kater en net als mams een prachtige verschijning die  heerlijk kan genieten van de lieve aaitjes over zijn bol. Toch zal hij eerst uitgebreid de tijd willen nemen om je goed te bestuderen. Eenmaal de kat uit de boom gekeken te hebben bij zijn nieuwe onderkomen durft hij luid van zich te laten horen als hij eten en aandacht wil. Hun gezamenlijke gouden mand zoeken we in de omgeving van Nijmegen (Gelderland) in een huishouden zonder al te veel drukte en een, bij voorkeur afgezette katvriendelijke tuin.

Groovy en Grey wonen nu met meerdere katten en honden onder een dak en hebben deels de beschikking over een veilige afgesloten tuin. Zij zijn redelijk gewend aan de ( grote) honden dus een andere rustige hond als medebewoner zal geen probleem geven, wij gunnen G&G echter heel graag een nieuw thuis waar alle aandacht en liefde speciaal voor hen is bedoeld!

Bent u net als wij van stichting Het Wijze Weeskitten (www.wijzeweeskitten.nl) ook onder de indruk van deze twee schatten stuur dan svp een mailtje naar gastgezin Sofija   ->  [email protected]