Sofie

Sofie
Sofie
Sofie is met haar 2 kittens gevonden in de moestuin bij een voormalige boerderij. Ze is een prachtige kat met een hele mooie zwarte vacht met een wit snoetje en poten. Deze jonge moederpoes, we schatten haar ruim één jaar oud is nu in opvang bij Manja in Nijmegen en daar verzorgt ze liefdevol haar 2 kittens Bram en Joep.
Sofie is heel lief en sociaal en zoekt graag de aandacht van mensen op al komt ze niet op je schoot liggen.
Wèl ligt of zit ze vaak dichtbij en wordt ze graag geaaid. Dit geeft ze bv aan door tegen je te ‘praten’ of langs je benen te lopen, verder is ze nieuwsgierig en gaat graag overal op onderzoek uit. Elk plekje in huis wordt dan ook geïnspecteerd.
Sofie vermaakt zich binnen in de opvang prima, maar ze is ook een echte  ‘buiten’ poes. Ze is als zwervertje gewend  geweest om heerlijk te dartelen, te spelen, te jagen èn de frisse buitenlucht in de moestuin op te kunnen snuiven.
We zijn daarom voor haar op zoek naar een gezellig huis met een tuin in een veilige omgeving waar Sofie zich weer helemaal Sofie zal kunnen voelen.
Voor meer informatie of een kennismaking met Sofie kun je mailen naar [email protected] of een bericht achterlaten
op 024-3221619

Bram en Joep

Bram en Joep
Bram en Joep
Bram en Joep
Bram en Joep
In het nestje van Sofie hebben we Bram en Joep, naar schatting geboren in de tweede week van Juli.Deze broertjes lijken erg veel op elkaar, zowel qua uiterlijk als karakter.
Bram is degene met het symmetrische gezicht, Joep heeft net als mama Sofie links een wit snuitje. Alle twee hebben ze 4 witte pootjes en een mooie zwart/beige tekening op de rug.
Bram en Joep zijn twee vrolijke jongens. Ze rennen graag achter elkaar aan, spelen dan samen en als ze moe zijn kruipen ze tegen elkaar aan om te slapen.
Ze kunnen zich echter ook goed alleen vermaken met balletjes of touwtje of… een spiegel. Spelen met mama is uiteraard ook favoriet!
Ze zijn avontuurlijk en beiden erg nieuwsgierig onze Bram en Joep. Als je ergens heen loopt, vinden ze het maar wat interessant om je te volgen om te zien waar je heen gaat….
Bram lijkt iets minder snel te schrikken van onverwachte dingen dan Joep, Joep daarentegen zoekt weer iets meer de mensen op. Schuw zijn beide ventjes zeker niet, wel eigenzinnig en komen ze maar af en toe op schoot zitten, vaak gaan ze wel lekker knus naast je liggen ( net als moeder Sofie).
Gezien de energie van de twee zou het fijn zijn als ze (samen) geplaatst worden waar ze ook lekker veilig naar buiten kunnen om te rennen en spelen.Voor meer informatie of een kennismaking met Bram en Joep kun je mailen naar [email protected] of een bericht achterlaten op 024-3221619

8 kittens zoeken hun gouden mandje

Het wijze weeskitten heeft momenteel 8 kittens in opvang die hun gouden mandje zoeken. Er zijn  5 kittens geboren  ongeveer april 2018 die verblijven bij een gastgezin in Beuningen.  Daarvan zoeken Rikkii en Romeo en de combinatie Rudi en Robijn samen een gouden mandje. Riona zoekt een speelgenootje.

De andere 4 kittens geboren  mei 2018 verblijven momenteel in een gastgezin in Nijmegen. Ruben is besproken.

Roosje is een lief aanhankelijk poesje. Ze is spontaan, nieuwsgierig en een durfal. Speelt heel graag met anderen.
Roelof is een knuffeldiertje, komt bewust naar me toe om geknuffeld te worden spint dan heel hard. Een lief zacht katertje.
Ruben (is besproken)
Renske is een zelfstandig eigenzinnig dametje. Onderzoekend gaat ze door het leven.
Alle 4 lieve diertjes en dol op elkaar.

kitten geboren 8 april 2018

Rikki

 

Romeo
Rudi
Robijn
Riona

Kittens geboren 12 mei 2018

Roelof
Ruben
Renske

Gino en Ginko

Gina en Ginko
Ginko
Gino
Gino en Ginko
Gino en Ginko
Deze lieve katjes zijn geboren in april 2017.
Gino is als hij je eenmaal goed kent een echte knuffelkont!  Ginko volgt daarin zijn broer, maar Ginko zal er wat langer over doen om de kat  uit de boom gekeken te hebben. De gebroeders koekater zoeken SAMEN naar een gouden mandje. Wat voor veel andere katjes  die wij konden redden  van een leven op straat geldt, geldt ook voor deze prachtig getekende broers: met geduld en aandacht in een rustige omgeving ontpoppen zij zich tot de beste maatjes!
Bij interesse, verdere vragen en/of een kennismaking met de heren zeggen wij: neem contact op met de stichting!

Laura

Laura
Laura
Laura
Dit is ‘onze’ Laura, een dame van 13 jaar oud. Helaas heeft zij haar vertrouwde gouden mandje achter moeten laten na een onbekende traumatische gebeurtenis tussen haar en de twee overige  katten des huizes. Na deze gebeurtenis kon Laura niet meer door één deur met een van de andere katten, terwijl zij met de kater des huizes nog steeds een goede band had. Met het oog op het andere katje (MET rugzakje) werd besloten dat Laura  na jaren teruggebracht zou worden naar onze stichting van waaruit zij  8 jaar geleden is geplaatst. Niemand weet wat haar plotselinge antipathie tegenover de andere poes heeft doen ontstaan. Bij ons gastgezin heeft Laura een goede band met de andere katten, gaat ze haar eigen gangetje en  is gewend aan de  hond des huizes( kleiner formaat) en regelmatig bezoek van kinderen.  Laura zal wel ruimschoots de tijd moeten krijgen om weer opnieuw te wennen aan een nieuwe  en uiteraard liefdevolle plek.  Sinds ze gewend is bij gastgezin Brecht geeft ze, als ze daar behoefte aan heeft,  kopjes aan je en wil ze lekker kroelen. Laura is niet bij uitstek een echte schootkat.
Wij gunnen Laura een fantastische ‘oudere’ dag. Wie denkt deze haar te willen en kunnen bieden?
Laura verblijft in Beuningen.
Heeft u het geschikte gouden mandje voor haar  ? Neemt u dan contact op met de stichting.

Groovy en Grey

Groovy
Groovy
Grey
Grey
Groovy & Grey

Lieve GROOVY & GREY  wachten met smart op hun eigen plekje. Mama Groovy werd hoogzwanger op straat gevonden in april 2016 maar helaas heeft  zich in al die tijd niemand gemeld die haar vreselijk  miste.  Onbegrijpelijk, want het is een ontzettend lieve poes, we schatten haar nu op ongeveer op 3,5 jaar. Ze beviel van vier prachtige zonen. 3 kittens vertrokken naar hun ‘gouden mandjes’ en Grey mocht bij zijn moeder blijven.

Het zijn twee plaatjes om  te zien moeder en zoon en super aanhankelijk. Grey is een stoere kater en net als mams een prachtige verschijning die  heerlijk kan genieten van de lieve aaitjes over zijn bol. Toch zal hij eerst uitgebreid de tijd willen nemen om je goed te bestuderen. Eenmaal de kat uit de boom gekeken te hebben bij zijn nieuwe onderkomen durft hij luid van zich te laten horen als hij eten en aandacht wil. Hun gezamenlijke gouden mand zoeken we in de omgeving van Nijmegen (Gelderland) in een huishouden zonder al te veel drukte en een, bij voorkeur afgezette katvriendelijke tuin.

Groovy en Grey wonen nu met meerdere katten en honden onder een dak en hebben deels de beschikking over een veilige afgesloten tuin. Zij zijn redelijk gewend aan de ( grote) honden dus een andere rustige hond als medebewoner zal geen probleem geven, wij gunnen G&G echter heel graag een nieuw thuis waar alle aandacht en liefde speciaal voor hen is bedoeld!

Bent u net als wij van stichting Het Wijze Weeskitten (www.wijzeweeskitten.nl) ook onder de indruk van deze twee schatten stuur dan svp een mailtje naar gastgezin Sofija   ->  [email protected]